fbpx
Thermomix Kopen

Thermomix functies: wegen, mixen, mengen en blenden, hakken, malen, kneden, opkloppen, emulgeren, stomen, koken, slow cooking, vacuum koken, fermenteren, …

De Thermomix combineert alle onmisbare keukenapparaten in één toestel. Hieronder hebben we een aantal Thermomix functies voor jou uiteengezet, zodat je kan ontdekken welke Thermomix functies allemaal zijn verwerkt in deze prachtige robot chef.

Thermomix kan wegen

De ingebouwde functies stellen je in staat om alle ingrediënten perfect af te wegen zonder te morsen. Het keukenapparaat stelt je in staat om in stappen van 5 g tot 3 kg je ingrediënten af te wegen. Dit kan terwijl de motor draait. Hierdoor is het dus mogelijk om te wegen terwijl je de ingrediënten toevoegt en mixt op lage snelheid terwijl je aan het koken bent. De Thermomix zorgt er voor dat je geen aparte keukenweegschaal meer nodig hebt en dit bespaart je ruimte op je keukenaanrecht en tijd omdat je niet telkens apart hoeft te wegen met een ander apparaat.

Thermomix kan mixen

De Thermomix is een delicate doch krachtige keuken mixer. De 1500 watt sterke motor waar de Thermomix TM5 mee is uitgerust mixt gerust tot bijna 11.000 toeren per minuut. Via de gebruiksvriendelijke bediening heb je nauwkeurig controle over de snelheid. De Thermomix mixt niet alleen al je ingrediënten, maar kan tijdens het mixen de mengkom ook nog eens op de gewenste temperatuur brengen en houden dankzij de ingebouwde temperatuursensor. Fantastisch toch? De mogelijkheden zijn haast oneindig, in een mum van tijd bereid jij sorbets, gebak, koekjes, cocktails, yoghurt, smoothies, taarten of soepen.
Met de Thermomix kan je mengen en blenden

Thermomix kan mengen

Dankzij de in de Thermomix aanwezige 1500 watt sterke motor en het vlijmscherpe mes meng je zonder problemen diverse ingrediënten.  Het is mogelijk om allerlei vloeibare of bevroren ingrediënten te mengen. Het is zelfs mogelijk om gecrusht ijs te maken, maar de Thermomix is ook ideaal om marinades, tapenades, dipsauzen en sla dressings te mengen. En dit alles kan ook nog eens op de door jou gewenste snelheid die eenvoudig in te stellen is via de intuïtieve knoppen van het apparaat. Als je wilt gaan voor het beste resultaat met de Thermomix blenderfunctie dan adviseren wij hogere snelheden (tussen 6-10) aan. Al na enkele seconden, lukt het je al om een perfect structuur te blenden. Wil je toch liever een zachte blend, wacht dan gewoon wat langer,  jij bepaald hoe je fijn of grof je je mengsel geblend wilt hebben.

Thermomix kan hakken

Normaal gesproken, op een snijplank en mes, neemt het hakken en snijden van groenten veel tijd in beslag. Maar met de Thermomix stelt dit niets meer voor en hak je in slechts een paar seconden groenten, vlees, kruiden, aardappelen, noten, uien, wortelen, fruit, chocolade, suiker, harde kazen en nog veel meer tot de voor jou gewenste grootte. De gebruiksvriendelijke en gemakkelijke bediening geeft je nauwkeurige beheersing over de snelheid bij het hakken. Wil je grote stukken, dan raad ik je aan om wat lagere snelheden aan te houden, bijvoorbeeld stand 3 à 4. Maar als je je ingrediënten nog wat fijner gehakt wil hebben, zet dan de Thermomix geleidelijk op een steeds hogere snelheid tot je de gewenste fijnheid hebt bereikt.

Thermomix kan malen

Wees niet langer bang om je eigen specerijen, kazen en kruiden te malen, de Thermomix helpt je met het malen van harde granen tot meel en bloem, koffiebonen tot versgemalen koffiepoeder en suiker tot suikerpoeder in een handomdraai. Een bijkomend gezond voordeel is dat vers gemalen specerijen, kazen en kruiden verwerkt in gerechten veel rijker zijn aan voedingsstoffen en daardoor een stuk gezonder dan voor geprepareerde ingrediënten uit een zakje.
De Thermomix kan je kneden

Thermomix kan kneden

De Thermomix heeft ook een kneedfunctie. Met de krachtige 1500 watt motor en de juiste interval modus hoef je niet bang te zijn om aan de slag te gaan met zware deegsoorten. Het apparaat kneedt alle deegsoorten tot een glad en soepel deeg. In een fractie van de tijd, dat het je manueel kost om deeg te kneden, krijg de Thermomix het voor elkaar om een perfect deeg voor brood, pasta, pizza en zelfs delicate recepten zoals gebak en brioche te kneden.
De Thermomix kan opkloppen

Thermomix kan opkloppen

Een van de meest bijzonder functies van de Thermomix is het opkloppen. De Thermomix heeft de kunst van het opkloppen verheven tot een perfect geautomatiseerd machinaal proces. Nu kan jij ingrediënten opkloppen zonder enige vorm van inspanning. Als je de vlindergarde op het mes monteert en de snelheid instelt op stand 2 tot 4 dan doet de Thermomix de rest voor jou.
Zo kan je zonder moeite heerlijke verse slagroom en eiwitten opkloppen voor je desserts, gebak of lekker in de koffie. Het opschuimen van melk, soepen en sauzen behoort ook tot de mogelijkheden van de fenomenale Thermomix.
Met de Thermomix kan je omroeren

Thermomix kan omroeren

Zeg voorgoed vaarwel tegen het roeren in pannetjes op je gasfornuis, keramische- of inductie kookplaat. De Thermomix roert heerlijke (roerbak) gerechten alsof je het zelf doet. Je hoeft er niet eens bij te staan, stel de Thermomix in op de laagste snelheid en hij doet het roeren voor je. Ideaal om te voorkomen dat langdurende gerechten zoals erwtensoep aanbrandt. Samen met de sudderfunctie en de linksomdraaiende functie bereid je in een handomdraai heerlijke pasta’s of bijvoorbeeld een risotto zonder dat je er constant bij hoeft te blijven.
De Thermomix kan emulgeren

Thermomix kan emulgeren

Eén van de meest bijzondere Thermomix functies is het emulgeren. Hij heeft een emulgerende functie waarmee je bijvoorbeeld mayonaise of saladedressings kunt maken. Zalige mayonaise, spaanse aioli, sladressing en sauzen maak je nu zelf met je eigen kruiden. Emulgeren werkt als volgt: het is het mengen van twee stoffen die normaliter niet goed met elkaar zouden mengen (bv. water en olie). Het verkregen mengsel heet een emulsie. Het is vaak (zeker bij mayonaise of aioli) de kunst dat de emulsie niet gaan schiften.

Thermomix kan stomen

Met stoom koken is tegenwoordig steeds populairder en is bijzonder eenvoudig te doen door het monteren van de Thermomix ® VAROMA bovenop de mengbeker of het kook- en stoommandje in de mengbeker. Deze toevoeging maakt het mogelijk om tijdens het koken ingrediënten te stomen in de mengbeker. De VAROMA is een onmisbaar hulpmiddel in iedere keuken. Als je gebruik maakt van de VAROMA stoom je voedsel met behoud van zijn natuurlijke smaak en voedingsstoffen. Dit is veel gezonder en hierdoor blijven voedingsstoffen, kleur, vorm en geur van de gebruikte ingrediënten prachtig geconserveerd. Nee, het is niet nodig om extra vet of olie toe te voegen, en zelfs al zou je geen zout gebruiken, dan proef je wel degelijk verschil met traditioneel groente koken op het vuur.
De Thermomix kan koken

Thermomix kan koken

De Thermomix kookt je eten met precisie terwijl jij geniet van een wijntje en nog even het laatste nieuws op je smartphone leest.

In tegenstelling tot koken op een gasfornuis, geeft de Thermomix kookfunctie je een gecontroleerde constante temperatuur, die automatisch geregeld en aangepast kan worden, door aan de temperatuur-keuzeknop te draaien of via het nieuwe touchscreen display van de Thermomix.

De Thermomix kookt bijna alles voor je, van  soepen, groenten tot gestoofde gerechten, rijst, pudding of een gekookt eitje. Jij kiest de temperatuur, de tijdsduur en de snelheid en de Thermomix kookt voor je.

De Thermomix kan verwarmen

Thermomix kan warmen

Zoek je de mogelijkheid om gerechten of ingrediënten warm te houden of te smelten? De Thermomix kan een constante juiste temperatuur aanhouden als je dat instelt.  Je kunt een gewenste temperatuur instellen tussen de 37°C en 120°C. De temperatuur-keuzeknop en de duidelijke informatie op het touchscreen garanderen je exacte controle over de temperatuur.  Je kookt dus met uiterste precisie. Van binnen heeft de Thermomix sensoren in de mengkom die precies meten wat de temperatuur in de beker is en stuurt deze bij indien nodig.

Koop nu uw Thermomix

Workshop of Demo reserveren

Recepten

Snel en gezond koken met de Thermomix

Thermomix, wat is het?

Thermomix is een multifunctioneel apparaat dat evenveel kan als 12 keukenapparaten. Een innovatieve robot chef in de keuken.

Thermomix functies

De Thermomix combineert alle onmisbare keukenapparaten in één toestel. Bekijk hier alle functies.

Thermomix kookinstructies

Thermomix stelt u in staat om handmatig of begeleid te koken. Bekijk hier hoe dat in zijn werking gaat.

Thermomix recepten

Heerlijke gerechten bereid je in een handomdraai, bekijk hier een overzicht van recepten.

Thermomix workshop aanvragen

Wil je weten of de Thermomix iets voor jou is? Geef je dan op voor een Workshop of reserveer een Demonstratie aan huis.

Thermomix kopen

Genoeg gelezen en overtuigd? Koop hier jouw Thermomix.